Apr 20, 2009

For Your Eyes Only

This all my sets for Muslimah who likes to wear jeans or pants. I'll recommend this to teenagers, university students or young adults who observed hijab but still want to be a bit trendy. I think all of these ideas are aurat compliance, modest and appropriate for young Muslimahs.









7 comments:

Tautan_Hati said...

i lyke it
sukernye
tp ms study dulu
mmg tak shempat pun
nak melaram gini2
biasa ngan loose jeans
loose or muslimah tshirt
tudung main rembat,mana yg senang pakai,itu yang 1st kebas
lepas tu mana de belit2
habis2 belit pun ala2 wardina masa mula2 pakai tudung
kalau tak,nah pinkan pakai pin maidin yg kat rm 3 sepeket tu..cucuk2 pakai jarum sket..siap
sempoi habis,kasut,sport shoe,sport sandal,br best kayuh beskal.bag:bag galas tuk sumbat sumer2 nota n telekung,jurnal dan pelbagai lagi

student bio majoriti sempoi2 aja
tp ada gak yang jangok,siap high heel lagi..(naik kete tak pe le)
kitaorg minah beskal

nak jangok mcm mana kalau hari2 bau tikus n ikan ja..lepas tu masuk hutan je kejenyer...

tp dah keje,leh le melaram
bt my student melaram habis!!

Tautan_Hati said...

sy ambok gambor2 ni for my blog

Stylomom said...

Salam Chik.. saya yang dah mak budak pun suka set- set ni... kalau ada rasa malu, saya tarik abaya sa... pandailah cantik sokmoh.

kakchik said...

nurzy, kakchik pun takde pakai macam ni masa kat U sblm ni. lagipun kakchik berjubah. fesyen yg kakchik cadangkan ni selepas kakchik dok perhati pelajar2 & remaja sekarang yg suka berseluar & nak trendy. jadi kakchik cuba bagi idea utk diorang kot2 la sesuai sebab yg penting menutup aurat.

p/s: silakan kalau nak copy

kakchik said...

Wa'alaikumsalam Stylomom.

Ha'ah orang dewasa pun masih ramai yg suka berpakaian begini. Bagi Chik selagi menutup aurat dengan sempurna dan tak bertabarruj, silakan.

Tima kasih... nah, hadiah 50sen.

Asha said...

The brown set looks awesome! And I think the bag is really pretty too (so is the price i bet).. good mix of colours kakchik! :D

Azzahra said...

love the blue one...

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails