Mar 20, 2010

Looking for information on Halal Cheese in Malaysia

Assalamualaikum and good morning everyone. May blessings of Allah be with you. Insyaallah all of you are in iman and health.

Alhamdulillah after a 4-days leave I am back at work today. It was such a long absence at the Library and I kind of feel nervous, you know the feeling of meeting someone that you haven't seen for quite a long time. That's the feeling.

Anyway, back inside my comfortable office, surrounded by hundreds of books, files and magazines, I am home. Well not exactly home but it's the same feeling of being inside my home.

The downside is - lots of suspended works are waiting. Bills to settle, cheques to issue, books to check, read and reviews and also research for new information. I always love doing research but writing report is not my specialty.

Well, today's research is on halal cheese in Malaysia. This is a very interesting topic for me since I love baking bread, making pizza and also cooking with pasta. Usually cooking all this types of food I will use cheese. And I know many of us use cheese in our daily menu but the problem is where to get a halal cheese? I usually buy Australian cheeses which has a halal stamp from Australian Halal Board (I can't really remember the exact name, sorry.) but they aren't cheap.

Actually, I already know that there is a few halal cheese manufacturer in Malaysia but I haven't gave them a serious thought until now. A friend suggest that I become a dealer for one of the manufacturer and sell halal cheese in the East Coast region, interesting idea isn't it?

My research has brought me to these websites:


 Pic from here

All these pages are written in Malay (Bahasa Melayu) because they were intended for our local community. If you'd like to know more feel free to ask me and I'll try to find the answer.

I think I have two choices of cheese now, one is made from buffalo's milk and the other is made from palm oil. Alhamdulillah... the solution to my dilemma is now solved.

6 comments:

acespiretribe said...

Assalamualaikum. Alhamdulillah,thank you for sharing. Memang saya tertanya dalam hati semenjak dapat tahu Doritos Nacho cheese chips diperbuat daripada by-product daging tidak halal (yang di jual di U.S.) Walaupun kami makan yang dijual di Malaysia/dari Dubai,tetapi perasaan betrayed tu tersangat-sangat sebab tidak menyangkakan sesuatu makanan seperti itu boleh mengandungi pork by-product.
Memang sekarang saya berhati-hati dengan makanan yang dijual yang diperbuat oleh syarikat bukan Islam, walaupun membpunyai tanda halal. Saya sudah mula sangsi sebab tidak tahu betul makanan itu di periksa secara teliti untuk diberi classification halal.
Kalau boleh berkongsi lagi altetnatif makanan yang dibuat oleh syarikat muslim, ini dapat membantu sangat-sangat kami yang mencari makanan yang lebih baik untuk keluarga.
Thank you, may Allah bless you.

Hajar said...

Assalamualaikum Kak Chik;

Are there any middle eastern shops in your area? I usually use those to sub the Aussie ones. It's slightly cheaper but fresher. :)

kakchik said...

Wa'alaikummussalam Cher. You are welcome sis. Sharing is caring right. InsyaAllah bila kita dah tahu ni kita akan usahakan mencari alternatif paling halal untuk kita dan keluarga kan. Kakchik akan cuba berkongsi info tentang makanan halal yang lain jika ada. May Allah bless you too.

kakchik said...

Wa'alaikummussalam Hajar.
I don't think there are any in KB. I've never seen that kind of shop here and KB is not that big a town. Maybe I can just be T'ja's dealer, hehe.

cheeze maz said...

Assalamualaikum Kak Chik dan kawan2 baru disini.

Tertarik dengan entry Kak Chik. Saya merupak salah seorang pengusaha serbuk keju yang halal. semestinya halal dan bersih kerana saya merupakan seorang muslimah.

Memang amat sukar mendapatkan bahan makanan yg halal dan diperbuat oleh muslim/muslimah yg menyamai rasa produk antarabangsa.

Tapi syukur alhamdulillah, serbuk keju CHEEZE MAZ boleh menyamai keenakkan sos cheese wedge kfc.

dijemput semua ke cheezemaz.blogspot.com

Aizat Syamim said...

Assalalmualaikum dan Selamat sejahtera semua....Sye 'Aizat dari D'Qisra International Sdn Bhd..

Kami adalah satu-satu nya manufacturing cheese HALAL di Malaysia dan 100% bumiputra..

Tuan/Puan boleh lah kunjungi Facebook Kami : Dqisra
dan website kami sedang dibaik pulihkan..

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails