Aug 20, 2010

Muslim Brides In Niqab: Part 1

Assalamualaikum.

I am trying to compile photos of Muslim brides who wear niqab. I have many photos but their owners do not allow them to be published so I googled and founf this 2 photos. It was in my album for quite sometime and I already forgot the link of where I copied them.

If the owner is reading my blog, please inform me and I'll give proper credit to both photos. I do not know any of the couples in the photos but I found the photos in so many blogs. Hopefully it is okay for me to publish them here.



From their faces I can claimed that they are Malaysian. 

How lovely to see more and more brides who are a niqabi wear their face veil on their wedding day. Mabruk!

22 comments:

Nur Azila Yahaya said...

masyaAllah, subhanallah...

umm ruman said...

Seronoknya tengok pengantin niqabi. terserlah kecantikannya yang tersendiri.

Isyrak said...

salam kak.. akak, comelnyer.
Akak saya nak tanye, sesuai tak tuk sy pakai jubah, sdgkan badan sy kecik jer, setinggi budak darjah enam.. saya takut sy kelihatan legi pendek.. ada tak design yg sesuai tuk org2 kecik mcm sy ni..

ummi said...

Salam Kak Chik,

Letaklah gambar wedding Kak Chik ;)

M said...

They both look lovely. I especially like the white and red veil in the second one.

kakchik said...

Nur Azila, your comment makes me smile.

kakchik said...

kak azah, muslimah niqabi semakin berani menyatakan pendirian mereka hari ni di hari perkahwinan. bukan senang tu.

kakchik said...

Wkslm Isyrak.
Jubah ni sesuai untuk semua dik. Kecik besar, tinggi atau rendah. Kakchik pun kecik je, 1' 5" je. Tapi apkai jubah setiap hari. Pakaian ni kena kemas dan bersih digabung pula dengan penampilan yg sesuai dgn Islam, insyaallah kecik pun nampak elok. Warna hitamlah yang sesuai dgn semua jenis saiz badan.

kakchik said...

Wkslm ummi.

Gambar wedding kakchik nak kena scan sebab semuanya jenis gambar bercetak. Scanner takde.

kakchik said...

M, I do too. If you could see the bigger picture of her wedding dress, you would love it even more.

الوردة الشوكية said...

Salam kak cik,
hehehe tersenyum lebar tengok post ni. hehehe... teringat wedding sendiri :P

kakchik said...

Wkslm wardah. Mesti wardah pun pengantin niqabi juga ni.

الوردة الشوكية said...

Kak Cik ~ hehehe, ni iNsyirah la kak Cik :) guna nik alwardah assyaukiyyah since sebelum kahwin just dalam blog. hehehe.

Pak Lang™ said...

hmm... rasa mcm pernah tgk gambar 1st tu. student mesir klo xsilap.

Isyrak said...

Kak chik, suggestkanlah jubah tuk sy. kalu sesuai nanti sy beli :D insyaAllah.

amatulkarim said...

selamu aleykum,

i search malaysian or indonesian onlineshops for niqab! can you help me please???

kakchik said...

Insyirah, ler... I don't know that it's you. Kakchik ni segan nak tanya nama sebenar di sebalik nickname. mana tahu kot empunya nama nak privacy atas sb2 tertentu. hehe... you know what, there are so many fb friends suggested your wedding pics but I won't use them since you've said nothing when I asked about wedding niqabi in FB. tentu insyirah taknak sebarluaskan.

kakchik said...

Pak Lang, kakchik suka sangat kalau dpt tahu sumber asal gmbr2 ni. Nak bagi kredit khas.

kakchik said...

Isyrak, cuba ke blog Abaya Elegan dan tengok abaya ini: SC004 Stripey Light Brown XS/50 jenis yang berjalur tegak ni sesuai utk kita yg kecik ni.

Isyrak tengok di sini: http://abayaelegan.blogspot.com/2010/07/stock-clearance-sale.html

kakchik said...

wa'alaikummussalam amatulkarim.

please visit this blogshop:

http://saharayusuf.blogspot.com/

they have many kinds of niqabs.

Isyrak said...

oo.. dah tengok dah kak chik..
:).. tQ.. nanti isyrak fikirkan balik.. try cari kat sini dulu kot2 ade :)

Maryam said...

Slm. My name is Maryam from Cape Town, South Africa. I came across ur blog by chance for looking on articles on niqabis. I was a niqabi bride on 6 Nov and i would like to share some pics with you and all our sisters. Please advise me how i can go about doing this my email maryam.mobara@mindpearl.com

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails