Nov 8, 2009

A Millionaire Who Makes A Change


Assalamualaikum and happy weekend everyone.

I was thinking about writing something about Mrs. Rozita Ibrahim ever since I know that she's now donning the niqab and black abaya. Actually she has already make the changes to her attire a few months ago. This woman is a well known cosmetics millionaire in Malaysia. She owns a few companies under her name and succeeded in most of them.

According to her main website SENDAYU TINGGI, Mrs. Rozita who was a rubber tapper turn entrepreneur and make a lot of changes in her life and the people around her also a big part of Malaysian. She was a single mother who has done everything she can to make sure that her children can grow up and live a better life. A couple of divorces later while struggling to build her life and career, she is now a well known successful women icon in Malaysia.

Her knowledge in herbs has been the starting point of change in her life. Starting with MYR400 she invest it in her herbs experiments by getting her own body fat for 3 times and then get thin again to her ideal measurement. This is a real woman who's willing to sacrifice her own body to create several products that have been helping many obese women in Malaysia to have a healthy body.

After 5 years, her main company is now have 9 subcompanies which sell varieties of products such as cosmetics, clothes, poultry produce and also consultancy in helping new enterpreneur. What a great woman! And all the successes have made her a famous enterpreneur and increase her status in Malaysia. BUT... she found that her life still feel empty and not complete. She said that she can sensed that whenever people saee her driving her 1 million ringgit car or compliment on her beauty, she becomes more proud and riya'.

She then went to Makkah for her umrah and there she had a strange dream. In that dream a voice asked her to find certain surah in the Noble Qur'an. When she get back she immediately search for the surah and get a reminder that when a person receive a hidayah from Allah but she/he ignores it, she/he might not receive it anymore. That ayat became her turning point and nowadays she's a better woman as a Muslimah. She does not want people to recognize her because of her wealth and fame anymore. And by that she add new items to her wardrobe - abayat and niqab.

She said, now she find peace and she has remarries and live her life full with meaningful and religious activities with her family and the community near her home. I'm so proud of this enigmatic woman.
And, sorry, I don't have any bigger picture of her in niqab.
Pic above is the cover of ANIS magazine issue Dec 2004. Mrs. Rozita with her first born.

19 comments:

wnorhaslina said...

Salam

Tak sangka pulak Pn Rozita sudah bertukar imej. Alhamdulillah hijrah kepada yg lebih baik. Semoga Allah terus memberkati usaha Pn Rozita.


:)

♥Aisyahumaira♥ said...

salam kak chik!

sihat? ;)

penah tgk kat nona psl dia dulu yg miskin. keje noreh getah aja.
then skrg dh kaya raya.
then cerita terbaru dia dh pakai purdah. katanya x nak bg org kenal dia sbb kekayaan dia.

MasyaALLAH. Untungnya dia! Dipilih ALLAH utk menikmati semua tu ;)

♥ LeeN ♥ said...

leen pun sangat bangga dengan dia kak... semoga para niqabi sentiasa dirahmati Allah dan diberkati segala perjuangan.. leen amat percaya, barangsiapa yang mampu lepaskan segala ikatan diri dengan dunia (niqab)... Allah akan reward usaha ikhlas dan murni itu dengan ganjaran yang tak terbayang kak. InsyaAllah.

love kakchik. :)

nona said...

haah..nona pun tau die dh berubah imej..
tringin nk tgk gmba2 ide sgn imej skrag..

kakchik said...

Wkslm ina.
Dia dah bertukar imej sejak awal tahun ni rasanya. Kakchik pun baca dalam akhbar Sinar Harian pasal dia. Kita sama-sama gembira syukur dan semoga kita semua sentiasa terpelihara dari maksiat dan dosa.

kakchik said...

Wkslm zaza.
alhamdulillah, kakchik sihat.
hai bukankah esok zaza nak exam... sempat lagi dia singgah di blog kakchik, hehe. ni mesti dah cukup ulangkaji.
memang betul, dia selalu juga keluar tv kerana kejayaannya. Dia dipilih untuk diuji dengan kesusahan kemudian kesenangan tapi dia memilih untuk bersyukur dan insaf.
diri kita siapa yang tahu bagaimana selepas ni.

kakchik said...

Leen,
masa mula-mula baca pasal perubahan dia tu kan kakchik jadi bangga sangat sebab buat kali pertama rasanya ada tokoh usahawan jutawan yang memilih utk berubah seperti dia.
semoga Allah makbulkan doa Leen tu.
kakchik pun doakan lebih ramai yang akan mengikut jejak langkahnya.

hugs for you.

kakchik said...

nona,
kakchik dah puas cari gambar terkini dia tapi satu pun takde. agaknya dia memang ingin low profile dah sekarang ni. yang dalam sinar harian pun kecik cinonet je.

.::Tuttie::. said...

as salaamu aalaykum KakChik maybe we shouldn't put a picture up of the sister if she is a niqabi. I know I would be embarrassed to see my pics up. Obviously I am not of the fame of the sister mashaAllah so I don't have any problems.

kakchik said...

Wa'alaikummussalam Tuttie.
Thank you sis for the kind suggestion. You are right. What was I thinking? InsyaAllah I'll take the pic down because I know what you mean. Jazakillahi khair sis.

teachernur said...

salam...

wow! nih baru berita yang benar2 memberi inspirasi. i didnt know about her changes. strange things, whenever I looked at those cosmetics women entrepreneur who used their own face as the model, i always thought these ppl must have really think highly of themselves. that's why they dare doing so... so, for missus RI to have the thoughts to reverse, i salute her. And I hope and I wish that, if I am to be tested like that, I can also choose to remain modest. insyaAllah...

Sasha said...

MasyaAllah... sukanya Sha tgk penampilan baru dia... Sha mmg kaum ngan cerita dia n tahu yg pernah kesusahan beliau hadapi... bisnessnya pun makin berjaya n dia byk explore new business...

She is one of my sumber inspirasi!

um. masyitah said...

subhanallah
Begitulah indahnya hidup ini.Bila taufik hidayah datang,siapa pun pasti bahagia dengan pilihan itu.
Tertarik pada kenyataan kak Chik,"dia antara insan terpilih, merasai keperitan dan kepahitan hidup,kemudian Allah ubah nasibnya, menjadi jutawan dan kemudian allah berinya taufik hidayah...

kakchik said...

wkslm teachernur,
kakchik ingat seluruh Malaysia dah tau cerita ni. alhamdulillah sebab dapat juga berkongsi berita baik ni dengan teachernur. semoga Allah sentiasa melindungi kita semua dalam usaha kita mencari kebaikan di dunia akhirat.

kakchik said...

Sasha,
kakchik pun sama Sha. Terasa sangat bangga mengenali seorang tokoh usahawan yang berani menongkah arus dan persepsi untuk berubah seperti beliau. Tak pernah dengar tokoh usahawan kosmetik yang kaya raya akan menukar imej memakai niqab. Semoga dia terus istiqomah.

kakchik said...

masyitah,
memang betul, kita pun saban hari mohon Allah tetapkan iman kita dan jangan diragu-ragukan kita dengan cara hidup dan amalan yang diredhaiNya.
terima kasih kerana suka kata-kata tu. kakchik pun tak perasan di mana kakchik menulisnya.

The Urban Muslimah said...

MasyaAllah,

She's such an inspirational Muslimah :)Somebody worthy to be looked up to indeed.

Thanks sis for posting this up. May you be blessed always.

kakchik said...

Dear Urban Muslimah,
You are welcome sis. Alhamdulillah if you think so. Hopefully we can be a better person just like her or even better.

Ahliahnizam said...

Subhanallah .... Terkesan sungguh dengan perubahan Pn. Rozita tu. Al-hamd, beruntung sungguh insan2 yang terpilih yang diberi Allah swt taufik & hidayahNya.

Semoga kita semua tergolong dalam golongan insan2 yg beruntung juga, Insya-Allah ....

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails