May 19, 2010

Free Secondhand Jubah to Give Away

Assalamualaikum to all dear friends. May everyone are in good health and enjoying a wonderful day no matter where you are.

As I've mentioned before, I am now officially living in my new home but no housewarming yet. There are lots of things that we haven't settle especially the problem with the windows in the library and the 2 bedrooms upstairs. Anyway, while packing to move out from our recent room at my family's home, I've sorted out lots of my clothes into a few categories. One big pile is my jubah/jelbab collection which I do not or seldom wear anymore. You know... I wear abaya everyday now. 

Those jubahs are still very much in good conditions except for a few missing buttons and the colours are not as good as before. Don't be surprise if I say most of them were made more than 10 years ago. I am very particular in choosing materials for making my jubah. All of them in the picture below were custom made for me except for 2, the dark blue pattern jubah and the dark brown jubah (2nd from below in the right side pile). I seldom find jubah for my size, the smallest of them all, lol... which is XS or sometimes SS.

Let's take a look, shall we.


These are only half of them. I still have lots to give away. BUT... please be aware that all these jubahs are MY SIZE which is 50" in length, 40" in bust and 16.5" for shoulder. Very small isn't it? LOL. So... if anyone interested, please leave a message in the comment box along with your email. Insyaallah I'll get back to you after that.

And.... you would have to pay for postage, I'm sorry.
Wassalam.

30 comments:

Z G M said...

wah...cantik2 sumer jubah ni. pastu warna tgh hot skrg plak tuh. awat jual kak chik? kak chik wut contest laa...huhuhuhu.

kakchik said...

min, kakchik malas nak judge la min... lagipun semua ni saiz kakchik. kakchik nak bagi FREE je cuma perlu bayar postage je. kalau min ada kenal sesapa yang kecik macam kakchik ni dan pakai jubah, boleh la bagitau dia ya.

idah said...

cantik2 abaya kakchik..:) bg free ye..wah bertuah sape badan kecil molek ni..:)kalau idah nak suggest kat kawan boleh kakchik?

Ummimusa said...

salam k chik, kalau ikut saiz biasa tu akk ni saiz berapa? 40? 42? ehe. Nak jugak kalau muat..

kakchik said...

Idah: Ha'ah nak bagi free cuma kena tolong bayar pos je. Boleh suggest kat kawan... silakan.

kakchik said...

Wa'alaikummussalam Najwa. Kalau ikut saiz Malaysia, kakchik ni macam saiz 38 - 40. Lebih kurang saiz tu kot. Susah jg nak ckp sb 2 jubah yg dibeli tu saiznya SS.

hudaidris said...

kakchik, sy teringin.,..tp saiz x same. rase mcm nak bg kat sahabt2 sy.. kakchik tinggi brape ye?syukran kachik

hudaidris

kakchik said...

huda, tinggi kakchik 151cm je. kalau kawan tu ketinggiannya around 148 - 152, masih boleh pakai jubah kakchik tu.

Idah said...

idah pun nak bagi sahabat idah..boleh kakchik bgtau kos penghantaran 3helai abaya ni?idah nak pilih warna hijau,biru lembut dan coklat...nnt akk mesej kat FB pun tak pe..(pos biasa).

aisyahumaira26102006 said...

salam...kak chik...kita sama saiz!!! nk! nk! nk!

kakchik said...

idah, boleh je. bila kakchik dah cek kosnya kakchik inform di FB ya.

kakchik said...

wkslm aisyah. nak yang mana satu. kena kecualikan jubah yag idah sudah pilih ya.

nurhuda_cahayapetunjuk said...

assalamualaikum...

kak chik...

huda sama saiz dgn kak chik..tinggi 141cm..lagi rendah hehehhe...

Huda nak warna pink tua yg atas tu, coklat tua sebelah putih, mcm hijau2 tua yg kalau ikut gambar lipatan bwh jubah biru kotak2 tu.:) nanti kak chik msg kat FB ya..:)syukran kak chik..:)

Bitter Sweet said...

salam k.chik..kalau lah sy ni bersaiz kecik..sahih sy dah gedix mintak k.chik bg jubah tu kat saya kan..huhuhu~ tak dak rezeki (mentang free..lajuuu je sy mintak kan..)

kakchik said...

wa'alaikummussalam huda.

insyaallah semua yg huda nak tu insyaallah boleh. tp kakchik bimbang confuse dgn permintaan idah kat atas tu. kalau mlm ni kakchik sempat ke FB, kakchik akan tag gambar2 kpd huda dan kwn2 lain utk nyatakan dgn jelas yg mana satu pilihan hati.

DaruL said...

Darul=hudaidris...

DaruL said...

salam kchik, sy ade kawan name dia aisyah.. nnti die hubungi kakchik ye.. TQVM kak chik.. mg ALLAh balas jasa akak..

kakchik said...

wkslm huda. silakan.

mak_yang said...

ASsalamualaikum..
saya aina putraja berminat untuk memdapatkan jubah tersebut.. bahu saya 14.5 cm rasa mcm muat jer.. nanti akak msg saya segera k.. saya tengah cari jubah nie.. untuk pakai bulan ramadan. Terima kasih

mak_yang said...

assalamualikumm
kakak saya aina berminat untuk mendapatkan jubah tersebut.. nanti akak email saya k terima kasih..

kakchik said...

Salam aina, insyaallah jubah masih ada beberapa helai. Kakchik boleh sedekah kat aina tapi macamana nak email? Aina tak tinggalkan email add pun. Nanti tinggalkan email ya.

Z G M said...

salam kak chik.

skrg artizara kuar jubah mcm kak chik punya ni. latest..pastu kaler2. layer2. kak chik tgk ah kat artizara kat facebook. hihih. saya suka warna nude brown tuh. tp senteng dgn sayer.tp klu pakai ngn long skirt lycra cantik jgk ni. cantik2 jubah kak chik

kakchik said...

wkslm min. huhu, baru perasan min ada tinggalkan komen kat sini.

kakchik dah tak pakai dah jubah-jubah ni semua min. semuanya nak disedekahkan je kat sapa2 yang mahu. tapi org tu mestilah kena saiz xs macam kakchik ni :)

nanti kakchik tengok koleksi artizara. min beli ke dgn artizara? mahal khabarnya harga jubah2nya.

mekasih kata jubah kakchik cantik. beli kain sendiri, reka sendiri dan upah jahit sendiri.

Ezee said...

salam..
jika diizinkan Allah,saya juga berminat untuk terima pemberian dari kakak tu.. sila email semula kepada saya jika kakak terbuka hati untuk beri saya baju-baju jubah kakak tu.. Hanya Allah yang berhak membalas jasa kakak bersedekah kepada org kurang berkemampuan macam saya..

Ezee said...

salam kakak...
saya juga berminat dengan jubah-jubah kakak tu...
nanti jangan lupa email saya ok...
(ezy_yanie@yahoo.com)

Ezee said...

saya juga berminat

Siti Zaharah said...

Assakamualaikum! Ingin saya bertanya ade ker lagi stok jubah yang ingin disedekahkan ... kalau ade saya nk lah jugak ... Kat mana beli kain dan tempah jubah ... sy nak buat utk anak

Siti Zaharah said...

Assalamualaikum! Ada lagi ker jubah yg ingin disedekahkan ... kalau ada teringin jugak sy ... disamping tu nak tanya kat mana beli kain & tempah jubah tu ... sy bercadang nak buat utk sy dan anak

ya habibi said...

saya pun berminat :) nie email ckin_orengurl@yahoo.com ... baru nk berubah harap ada yag sudi membantu :O tq

ya habibi said...

salam saya nk juga ;) saya baru nk berubah :) doa sangat dapt.. nk beli pun tak mmpu lagi mash belajar.ada 2 ja..
asyik_selimut@yahoo.com ...

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails