May 20, 2010

Before vs After

BEFORE:


AFTER:


Can you see the difference?

13 comments:

Idah said...

dulu warna warni almari kakchik..sekarang..hitam itu bergaya..suka2..idah pun ada juga koleksi abaya2..insya Allah ada kelapangan idah akan masukkan dalam blog ye..insya Allah..:)

kakchik said...

Idah: Bila dah pakai hitam ni kakchik secara sendirinya dah tak mau pakai jubah berwarna tu semua, sebab tu kakchik nak sedekahkan je. Bila Idah dah update kat blog bagitau ya.

Puan nadxoxo said...

waa..laku ek jubah2 kak chik macam goreng pisang panas :D tapi abaya hitam memang menawan! nak2 kalau ada embroidery yang menaikkan lagi seri abaya tu!

kakchik said...

Nad, ni bukan untuk dijual tapi koleksi peribadi hehe.

Banana Anne said...

Salaam alaikum,

Ooh, did you replace your wardrobe? If so, may I ask why your jilbabs are primarily black now?

Idah said...

ok kak chik...
abaya idah byknya dtg dr indonesia..sebelum ni ada borong dr Saudi..tapi tak sempat nak sambar sehelai semua terjual..idah pun suka hitam sbb warna tu idah rasa tidak menonjol sgt..lagi pulak masuk dg semua tudung berwarna..idh suka design yg bercorak dibhgn bawah sbbnya kalau pakai tudung labuh tu coraknya still nmpk..:) kakchik gud luck ye..insya Allah semoga kita sama2 jd usahawanita abaya yang berjaya hendaknya..

afeefah sza said...

ohh..jelesnya tengok abaya2 kakchik :)

kakchik said...

afeefah, maafkan kakchik krn tlh membuat afeefah jeles. insyaallah bila dah bekerja pakaian jd byk cam ni lah

kakchik said...

Wa'alaikummussalam Banana Anne.
Yes, I gradually replace almost 3/4 of my wardrobe with black abayaat. They are primarily black because:
1. I believed that black is the sunnah of muslim women during Prophet's Muhammad's time.
2. I feel so comfortable in black. It goes with any matching colours.
3. Black is modest yet elegant. I am always confident in things that I do in black abayaat.
That's it.

kakchik said...

Idah, kakchik cuma ada 3 helai abaya dari Indonesia. Dari Mekah ada 2 dan selebihnya dari Dubai. Hehe, kita punya preference msg2 kan. Tak kisah asalkan kita tau pakaian kita tu ibadah. Good luck untuk Idah juga. Kakchik tengok bisnes Idah maju.

idah said...

Alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah..Insya Allah kakchik...betul tu kakchik..pakaian adalah ibadah..idah skng pun sedang mengumpul koleksi abaya dr dubai..saudi..abaya design butterfly skng ni mendapat tempat ye kakcik..nmpknya lepas ni mesti meletop pasaran ni..so far bisnes alhamdulillah...idah jd reseller aje..namun tetap ada impian utk buka butik..

kakchik said...

idah, asalkan kita berjaya mengajak muslimah berpakaian menutup aurat, kita akan rasa senang hati. moga2 Allah berkati usaha kita.

Anonymous said...

i liked the 1st pic more...couldn't wear black all the time

Search This Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails